Élet-Stílus

Löw elégedett, Uruguay ünnepel

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya elégedett a vb-szerepléssel, a játékosai szintúgy, de Schweinsteiger szerint a csapat akár nagyobb sikert is elérhetett volna, ezzel együtt büszke a társaira. Uruguay is büszke és ünnepel.

„Betegségek sújtotta csapatomat minden dicséret megilleti, rászolgált a győzelemre. Végig kiválóan harcolt, s hátrányból fordítva tudott nyerni, igazolva, hogy mentálisan is roppant erős” – nyilatkozta bronzmeccs után Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya, aki maximálisan elégedett válogatottja világbajnoki szereplésével.

„Aligha lehetek más, hiszen a csapat megmutatta, hogy nagy jövő előtt áll, élt a kínálkozó lehetőségekkel és végül érmesként zárt. Nincs bennem csalódottság, hogy nem fényesebb ez az érem, elégedetten, jó érzésekkel megyünk haza” – tette hozzá.

Sami Khedira gólja döntött a kisdöntőben (MTI/EPA)

Sami Khedira gólja döntött a kisdöntőben (MTI/EPA)

„Többről álmodoztunk, de számunkra a szombati meccs is döntővel ért fel, amelyet mindenképpen meg akartunk nyerni. A fiatal csapatunk komoly eredményt ért el a bronzérem megszerzésével, és a mutatott játékunkra is okkal lehetünk büszkék. Persze korántsem laktunk jól, a jövőben még eredményesebbek akarunk lenni” – mondta a sérült Michael Ballackot kiválóan helyettesítő, Uruguay ellen győztes gólt fejelő Sami Khedira.

„Még nem teljesen tettük túl magukat a csalódottságon, miután az elődöntőben kikaptunk a spanyoloktól, de szerencsére a bronzmérkőzést így is sikerült megnyerni. Nagyon büszke vagyok erre a társaságra, de könny szökik a szemembe, ha arra gondolok, nem álltunk messze a még szebb sikertől” – így Bastian Schweinsteiger.

A németekhez hasonlóan a végül negyedik helyen végzett Uruguay is erőn felül teljesített Dél-Afrikában, a legmesszebbre jutott dél-amerikai csapat volt, Argentínát és Brazíliát is lepipálta. A szövetségi kapitány szerint együttese a vereség ellenére elszántan és jól futballozott a kisdöntőben. „Az a csapat nyert, amely kevesebb hibát követett el. Kikaptunk, de éppúgy nyerhettünk volna. Megvoltak a lehetőségeink, s nem éltünk vele eléggé, de hát ilyen a futball. A németek második gólja olyan volt, mintha egy vödör hideg vízzel nyakon öntöttek volna” – értékelt a szakvezető, Óscar Tabarez.

Bár érmet nem szerzett a csapat, otthon hősként ünneplik a játékosokat. A városokban utcára tódultak az emberek szombaton Uruguayban, a fővárosban, Montevideóban is össznépi ünnep kezdődött a bronzmérkőzés után. Az uruguayiak külön méltányolták futballistáik tartását, azt, hogy mind az elődöntőben a hollandok, mind pedig a bronzmérkőzésen a németek ellen az utolsó pillanatig szívvel-lélekkel hajtottak, küzdöttek, s mindkét összecsapáson kevésen múlott, hogy elmaradt az egyenlítés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik