Élet-Stílus

Hogyan lehet belógni a Balaton Soundra?

A szervezők szerint a víz felől semmiképp, ugyanis a két kilométeres partszakaszt szigorúan ellenőrzik, már csak a balesetek elkerülése miatt is. Emellett a balatoni viharokra katasztrófatervvel, a bulira pedig David Guettával, Jamiroquai-jal, a Chemical Brothersszel és még sok nagy sztárral készültek.

Ha valaki idén úgy gondolná, hogy beúszik a fesztiválra, megúszva a 15 ezer forintos napijegyet, készülhet rá, hogy a szervezők alaposan megnehezítik a dolgát. Vagy nagyon nagy levegőt vesz a túlsó parton, vagy biztosan kiszúrják a vízi mentők és a biztonságiak, akik éjjel nappal figyelik a két kilométeres partszakaszt.

A figyelő rendszernek már csak a balesetek megelőzése miatt is hatékonynak kell lennie, de az „illegális bevándorlók” ellen is jó szolgálatot lát el. Ráadásul még az éj leple alatt sincs sok esélyünk, mert az esti órákban hatalmas reflektorokkal világítják be a partot. Más esély nem igen marad, meg kell vásárolni a vízumot, és érvényesíteni kell a karszalagútlevelet.

Csak semmi pánik

A szervezők azonban egy-két belógó tinédzsernél nagyobb katasztrófákra is készülnek. Az időjárást is folyamatosan figyelik, és készülnek egy esetleges nyári viharra, amely a Balaton környékén igencsak kemény tud lenni – mondta el az fn.hu-nak Loebenwein Norbert főszervező.

A meteorológiai jelentések hozzájuk futnak be először a parton, és katasztrófa tervvel is készültek a legrosszabbakra. Az előző években is voltak kisebb viharok, de eddig jól vizsgáztak. Egy nagyobb vihar esetén Loebenwein szerint a közönség tájékoztatása a legfontosabb, hogy mindenki tudja hova menekülhet a vihar elöl. A nagy, 8-10 ezres befogadóképességű sátrak egy bizonyos szélerősség fölött már nem biztonságos, ezért azokat el kell hagyni, amire kiürítési tervet is kidolgoztak. Mindezek ellenére a jelen állás szerint hasonlóra nem kell számítni, előre láthatólag szép napos időre kell számítani.

Meccs és koncert


A másik komoly katasztrófa, amelyre a focirajongók készülnek, hogy kik kell hagyniuk a vébédöntőt. Úgy látszik azonban erre is készítettek katasztrófatervet. A tervek szerint ugyanis a 2manydjs live belga csapat fellépésének utolsó pár perce ugyan belelóg majd még a döntő elejébe, de utána a világbajnokság a nagyszínpadon sztárja. A kivetítőkön most rendhagyó módon a meccset láthatjuk, aminek talán a Jamiroquai zenészei örültek a legjobban, hiszen ők is nagy focirajongók.

A szervezők ígérete szerint idén nem csak a jegyárak emelkedtek, hanem ehhez mérten a program színvonala is. Itt lesz többek között David Guetta, a világ legkeresettebb sláger gyáros dj-je, aki a koncert után csak úgy stílusosan, helikopterrel repül tovább. De jön még a többek közt a Pet Shop Boys, a Chemical Brothers, a Jamiroquai, Paul van Dyk, Paul Kalkbrenner, Tricky, Paul Oakenfold, a Pink Martini és Sven Väth is.

Az idei nyári fesztiválok legjobb fellépőiről pedig itt olvashat >>

A szerző a Sanoma Médiaakadémia hallgatója!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik