Élet-Stílus

Halálos baktériumok a bevásárlótáskában

A bevásárlótáskákat hetente egyszer legalább ki kell tisztítani: enélkül súlyos, szélsőséges esetben halálos baktériumok telepedhetnek meg benne.

Azt kevesen tudják, hogy a bevásárlótáska heti rendszeres takarítása nem csupán a tisztaságmániások elfoglaltsága. Ilyen időközönként lenne ajánlatos mindenkinek takarítania a táskát, noha az Arizonai Egyetem kutatói szerint ezzel a vásárlók nagy többsége nincs tisztában. Hogy mégis miért van szükség a takarításra? A kutatók 84 vásárló táskáját vetették alá vizsgálatnak, ezek közül több mint 40-ben megtalálták az E.coli nevű baktériumfaj nyomait.

A baktérium veszélyét mi sem jelzi jobban, hogy 1996-ban kiváltott egy skóciai ételmérgezést: akkor 26 ember halálát okozta. Ám nem csak az E.coli jelenléte aggasztó, sok táskában a kutatók szalmonella-baktérium nyomaira bukkantak. Újabb érv a rendszeres táska tisztítás mellett az, hogy az a baktériummennyiség, ami a táskákban megtelepedhet, bőven elegendő ahhoz, hogy komoly betegségeket váltson ki, különösen a gyerekek lehetnek veszélyeztetve.

A szakértők szerint azért fontos, hogy a vásárlók tudatosítsák, mi minden cipelnek magukkal, mert a vásárlók 97%-a sosem tisztítja ki a bevásárló szatyrot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik