Élet-Stílus

A kíváncsiság felháborító

A nők többsége egyetért azzal, ha a munkahelyen korlátozzák az internetes hozzáférést, és felháborítónak tartják, ha a főnök nyomon követi az online közösségi életüket.

Az, hogy egy munkaadó követheti-e beosztottja online közösségi életét igen kényes kérdésnek számít, főleg mióta a közösségi oldalak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A Barátikör.hu oldalán 2000 tag véleményét kérték ki a kérdésben és elég egyöntetű válaszok érkeztek. Ezek szerint csupán 200-an gondolták úgy, hogy a munkaadó teljes joggal pillant bele a munkaidőben közzétett üzenőfali bejegyzésekbe.

A magyarok többsége, főleg a 30 feletti korosztály, kifejezetten ellenzi, hogy munkaadója megfigyelje közösségi életét. Persze a huszonéveseket is zavarja, ha a magánélet és a munka összefolyik az üzenőfalon, ám szerintük ezellen sok mindent nem tehetnek. A két nem közül a nők sokkal elővigyázatosabbak: kétszer meggondolják, hogy mit tesznek közzé a profiloldalukon.

Ebből szinte egyenesen következik, hogy a férfiak munkaidőben is sokkal aktívabbak és üzleti kapcsolatok kialakítására is előszeretettel használják a webkettőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik