Élet-Stílus

Várost bárki építhet

Minivárossá alakul a Bécsi Építészközpont, mert itt július 5-11-e között a nagy szünidei játék keretében bárki elkészítheti majd saját városát- legóból.

A vállalkozó kedvű legó-rajongók a bécsi építészközpont munkatársaival készíthetik el álmaik, vagy éppen a jövő városát. A nagy tanévzáró városépítő akcióra az osztrák fővárosban, az Architekturzentrum Wienben 4-10 éves gyerekeket várnak. A kicsik a rendezvényen kikötőt, hoteltornyokat, pályaudvart építhetnek, de annak sincs akadálya, hogy valaki a városi kórházat bővítse ki.

A legó-imádó gyerkőcök a Szünidei Játék során megismerkedhetnek a városok fejlődésének történetébe és közösen kitalálhatják azt is, hogy milyen alapvető feladatai vannak egy városnak. Az építkezés természetesen az első naptól kezdve terv szerint folyik majd: első lépcsőben a szervezők zónákra osztják a várost, ezután közösen kitalálják, hogy mely épületekre a város mely részében lesz szükség. Az elkészült minivárost ezt követően július 11-én, vasárnap 10-19:00-ig ki is állítják.

Ajánlott linkek:

Részletes informácikók a rendezvényről

Ajánlott videó

Olvasói sztorik