Élet-Stílus

Xavi: nem játszottunk jól

A spanyol válogatott középpályása szerint túlzás lenne azt állítani, hogy csapata jó játékkal szerezte meg a három pontot Chile válogatottja ellen.

A dél-amerikai együttes 2-1-es legyőzésével az Európa-bajnok Spanyolország a rossz rajt, a svájciaktól elszenvedett vereség ellenére megnyerte a H csoport küzdelmeit.

Xavi, a Barclona karmestere a lefújást követő sajtótájékoztatón azt állította, hogy a Chile elleni siker inkább egyéni villanásoknak köszönhető, mintsem a csapat jó játékának.
Xavi: nem játszottunk jól 1

„Megszereztük az első helyet, miután legyőztük a jó erőkből álló Chilét, de nem játszottunk jól, inkább csak küzdöttünk, birkóztunk, a három pontot két remek egyéni megmozdulásnak köszönhetjük” – mondta Xavi, akit a két évvel ezelőtti Eb legjobbjának választottak, Dél-Afrikában azonban egyelőre adós a tőle elvárt jó teljesítménnyel.

Legközelebb, a csapattársaival együtt, a Portugália elleni nyolcaddöntőben bizonyíthat. „Nem kérdés, hogy javulnunk kell, hiszen remek csapattal találkozunk majd kedden, de mi is erősek vagyunk, és amennyiben úgy futballozunk, ahogy tudunk, akkor jó esélyünk van a továbblépésre” – tette hozzá a spanyol válogatott 30 éves középpályása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik