Élet-Stílus

Lekerült a teher az angolok válláról

Fabio Capello szövetségi kapitány ígéri, hogy a folytatásban egy felszabadult, az eddiginél sokkal jobb angol csapatot láttunk majd a világbajnokságon.

Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitány szerint szerda délután azt a csapatot látta háromoroszlános címeres mezben, amelyet korábban megismert. Az első két meccs után úgy vélekedett, a játékosai görcsösek, mivel túlságosan tartanak a korai búcsútól.

„Ez az, amit akartam látni a fiúktól. Harcosak voltak, együtt és egymásért küzdöttek. Mivel továbbjutottunk, a játékosokról lekerül a teher, a folytatásban már felszabadultan fognak játszani, és meglátják, meg is látszik majd a teljesítményünkön” – mondta Fabio Capello angol újságíróknak, miután csapata két nyögvenyelős döntetlent (Egyesült Államok 1-1, Algéria 0-0) követően 1-0-ra legyőzte Szlovéniát, ezzel továbbjutott.
Beblemre, barátom - mondta Capello Beckhamnek (MTI/EPA)

Keblemre, barátom! – mondta Capello Beckhamnek (MTI/EPA)

„Szenvedélyesen és elszántan küzdöttünk, és ennek meg is lett az eredménye. Boldog vagyok, hogy ott vagyunk a nyolcadöntőben” – nyilatkozta Steven Gerrard, a Liverpool csapatkapitánya. Más kérdés, hogy a kieséses szakasz első körében az eddigieknél sokkal erősebbnek tűnő ellenfél, Németország lesz a szigetországiak ellenfele.

Jóllehet, esélylatolgatások helyett még Szlovénia legyőzése a téma az angoloknál.

„Gyerekként arról álmodtam, hogy győztes gólt szerzek egy ilyen fontos mérkőzésen, amely számunkra kupadöntőnek ért fel. Kötelező volt a győzelem, egyszerűen nem hibázhattunk. Eddig nem kényeztettük el a szurkolókat, de ők most is kitettek magukért, Szlovénia ellen is csodásan buzdítottak minket – így a meccset eldöntő Jermain Defoe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik