Élet-Stílus

Baktériummal fertőzött sajtra figyelmeztetnek

Magyarországra is kerülhetett abból a mozzarella sajtból, amire több bejelentés is érkezett érzékszervi elváltozás miatt.

Az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszeren több bejelentés is érkezett már a Milchwerk Jäger GmbH mozzarellájára, ami levegővel érintkezve – felbontás után – kékes árnyalatot ölt. Az elszíneződés hátterében az eddigi vizsgálatok szerint Pseudomonas baktérium szennyezettség állhat. Ez a mikroba széles körben elterjedt a környezetben és az ételek megromlásában játszik szerepet.

A mozzarella sajttal összefüggésben megbetegedésről eddig még nem érkezett bejelentés, ettől függetlenül a gyártó elrendelte a termék visszahívását. Az elszíneződés a 121-145-el kezdődő gyártási tételszámú sajtokat érinti, melyek minőség-megőrzési ideje időközben lejárt. Magyar forgalmazóktól, illetve fogyasztóktól eddig még nem érkezett bejelentés, ettől függetlenül a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal arra kér mindenkit, hogy a kérdéses sajtból már ne fogyasszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik