Élet-Stílus

Igen a vége a japán házasságoknak

Új értelmet nyer a „boldogító igen” a japán házaspárok életében: a házasságuk végét.

Japánban is egyre több a válás és néhány pár szokatlan módját választotta, hogy megadja a módját egy korszak végének. Barátok és a család előtt, ünnepélyes keretek közt mondják ki utoljára az igent, ami ebben az esetben már házasságuk végét szentesíti. A válási ceremóniák népszerűsége tavaly óta töretlenül nő, mióta Hiroki Terai üzletember elindította válásokra specializálódott vállalkozását.

Azóta legalább 25 házaspár választotta a válás ünnepélyes változatát. Az egyenként több, mint 600 dollárba, átszámítva közel 140.000 forintba kerülő ceremónia hasonló külsőségeket tartalmaz, mint egy esküvő. A frissen elvált pár férfitagja, Mr. Fuji a 33 éves üzletember úgy nyilatkozott, azért választották ezt a válásfajtát, hogy mindketten lezárhassák az előző korszakot és tiszta lappal kezdhessenek. Hozzátette, felelősnek érzi magát azért, hogy tönkre ment a házassága, hiszen túl sok időt töltött otthonától távol és túl sok pénzt költött semmiségekre.

A válási ceremóniára a pár riksában érkezett, szorosan utánuk érkezett a család és a barátok. A ceremónia lezárásaként mindkét fél egy fémbékával zúzta szét jegygyűrűjét. Az állat Japánban a változást szimbolizálja és ez a mozzanat jelezte, hogy a pár kapcsolatának vége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik