Élet-Stílus

Ne hagyjuk, hogy csípjen

Vigyázni kell a méhkolóniákra, mert évek óta ijesztően csökken a számuk. A helyes magatartással bárki tehet a további pusztulásuk ellen.

Kulcsszerepet játszanak a haszonnövények beporzásában, ezért ijesztő az, hogy a méhkolóniák száma rohamosan csökken az utóbbi években. Ha a közelünkben bukkan fel egy méh, azzal, hogy megőrizzük a hidegvérünket megmenthetjük, nem érdemes csapkodni, elővenni a rovarirtót és érdemes észben tartani, hogy ha csípésre kerül a sor, a méh is elpusztul.

Az izzadság felhergeli a méheket, így tiszta ruhával és a rendszeres tisztálkodással elkerülhetjük, hogy célponttá váljunk. Ha szabadtéren töltjük az időnket kerüljük el a méhek kedvenceit: a virágzó növényeket. A csapkodás felhergeli a méheket, ezért ha csak egyetlen méhről van szó azzal óvhatjuk meg magunkat a csípéstől, ha nyugodton maradunk és eltakarjuk az arcunkat, mert az a legvalószínűbb csípési pont. Ha egyszerre több méh támad, akkor sürgősen el kell hagyni a helyszínt, vagy vízbe kell ugrani. Jó, ha tudjuk: csípéskor a méh olyan illatanyagot bocsát ki, ami odavonzza a társakat.

Ajánlott linkek:

A méhcsípés elkerülése (LifeNetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik