Élet-Stílus

Robot segíthet ledobni a felesleget

A 38 centis Autom névre hallgató robot kedves szavakkal segítheti a fogyókúrázót és kérésre akár még táplálkozási tanácsokat és grafikonokat is készít.

A kis robotnak átható kék szemei vannak, amik bekapcsolása után egyből keresni kezdik az emberi arcot, akivel felvehetik a szemkontaktust. Folyékonyan beszéli az angolt és a mandarint is. A tervező úgy képzeli, hogy Autom amerikai állampolgárok ezreinek segíthet elviselhetőbbé tenni a diétázás időszakát. A kis fogyókúrás-asszisztenst a hongkongi Automata cég gyártja, darabonként 415 eurós összegért pedig bárki hazaviheti.

A tervező Autommal szeretné meghódítani az amerikai piacot, hiszen ott a lakosság durván 2/3-a túlsúlyproblémákkal küzd. Ezt követően Európa lesz a cél. A kis robot a tervező szerint olyan, mint egy háziállat, a tulajdonos személyes kapcsolatot alakíthat ki vele, kötődhet hozzá. Automot elég csak bekapcsolni, ezt követően a tulajdonosnak kérdésekre kell válaszolni a szokásait, a súlyát és az életmódját illetően, így a robot később grafikonokon és ábrákon is be tudja mutatni az előrehaladást.

Autom bemutatkozó videója angolul:

Ajánlott linkek:

Egészséges ételek (Polc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik