Élet-Stílus

Libidógyilkos tabletta?

Kutatások igazolják, hogy csökken azoknak a nőknek a szexuális étvágya, akik hormonális fogamzásgátlóval védekeznek.

Az egészségügyi zavar, aminek a leggyakoribb tünete az alacsony libidó és az elégtelen szexuális élet a női szexuális diszfunkicó (FSD). A tünetek legfőbb kiváltó oka lehet a stressz, a biológiai sérülékenység és néhány más érzelmi tényező. Most felmerült a gyanú, hogy a hormonális fogamzásgátló szerek, amelyek aktívan beavatkoznak a szervezet kémiai működésébe, befolyásolhatják a szexuális étvágyat.

Egy erre vonatkozó kutatás során 1046 női önkéntest vizsgáltak meg, akik mind alkalmaztak fogamzásgátló módszert. A kutatók azt tapasztalták, hogy sokkal elégedettebbek voltak szexuális életükkel azok a nők, akik nem hormonális fogamzásgátlóval védekeztek. A hormonális tabletták szintetikus hormonok segítségével azt hitetik el a szervezettel, hogy terhes, a kutatók most arra kíváncsiak milyen hatással lehetnek ezek a szintetikus progeszteronok a női szexuális funkciókra.

Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is főleg a tesztoszteron felelős a nemi vágy kialakulásáért, de a kutatók rámutatnak arra, hogy a hormonális készítmények ennek a hormonnak is megváltoztatják a működését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik