Élet-Stílus

Nyilvános büntetést kapnak a szemetelők

Szingapúrban mától kétszer is érdemes megfontolni, hogy valaki elejti-e a szemetet az utcán: a bűnösöket a városvezetés ugyanis büntetésből szemétszedésre kényszeríti.

A most bevezetett büntetés része annak a városvédő kampánynak, melyet a városvezetés Szingapúr tisztaságának megőrzéséért indított. A szabálysértőket a járőröző rendőrök csípik fülön, főleg azokon a helyeken, ahol a polgárok a legtöbbet szemetelnek. A szingapúri Nemzeti Környezetvédelmi Iroda vezetője elmondta, hogy bár a város folyamatosan fejlődik, a szemetelés továbbra is komoly probléma, ezért keményen fel fognak lépni a rendbontókkal és a szemetelőkkel szemben.

Büntetéstől kell tartania tehát annak, akit már legalább két alkalommal rajtakaptak, hogy nyilvános helyen szemetelt. A városvezetés reménykedik, hogy az effajta nyilvános megszégyenítés elég elrettentő erőt jelent majd a szingapúriaknak és arra ösztönzi őket, hogy a kukákba dobják a hulladékot. Szingapúrban nem elégedtek meg a nyilvános megszégyenítéssel, a vezetőség kilátásba helyezte a szemetelésért kiróható pénzbüntetés drasztikus emelését is, amely most a 3500 dollárt, átszámolva 840 ezer forintot is elérheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik