Élet-Stílus

Nyilvános büntetést kapnak a szemetelők

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 06. 08. 11:55

Szingapúrban mától kétszer is érdemes megfontolni, hogy valaki elejti-e a szemetet az utcán: a bűnösöket a városvezetés ugyanis büntetésből szemétszedésre kényszeríti.
Korábban a témában:

A most bevezetett büntetés része annak a városvédő kampánynak, melyet a városvezetés Szingapúr tisztaságának megőrzéséért indított. A szabálysértőket a járőröző rendőrök csípik fülön, főleg azokon a helyeken, ahol a polgárok a legtöbbet szemetelnek. A szingapúri Nemzeti Környezetvédelmi Iroda vezetője elmondta, hogy bár a város folyamatosan fejlődik, a szemetelés továbbra is komoly probléma, ezért keményen fel fognak lépni a rendbontókkal és a szemetelőkkel szemben.

Büntetéstől kell tartania tehát annak, akit már legalább két alkalommal rajtakaptak, hogy nyilvános helyen szemetelt. A városvezetés reménykedik, hogy az effajta nyilvános megszégyenítés elég elrettentő erőt jelent majd a szingapúriaknak és arra ösztönzi őket, hogy a kukákba dobják a hulladékot. Szingapúrban nem elégedtek meg a nyilvános megszégyenítéssel, a vezetőség kilátásba helyezte a szemetelésért kiróható pénzbüntetés drasztikus emelését is, amely most a 3500 dollárt, átszámolva 840 ezer forintot is elérheti.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.