Élet-Stílus

Kína legyőzte a franciákat

Újabb kínos kudarc érte a világbajnokságra készülő francia válogatottat: a Tunézia elleni iksz után Kína alábecsült vízhordói leckéztették meg Domenech legénységét.

A vasárnapi, Tunézia elleni döntetlen után újra felerősödő kritikákra a pályán készült csattanós választ adni Raymond Domenech, a franciák szövetségi kapitánya. A Ribéryt, Maloudát és Evrát is felvonultató, erős kezdőtizenegye ennek megfelelően vetette magát játékba. Főleg Ribéry, Malouda és Anelka volt elemében – Henry a padon kezdett -, de a némileg tartalékos kínaiak állták a sarat, nem utolsósorban hálóőrüknek, Zeng Csengnek köszönhetően. Az első félidőben csupán a védekezésre koncentráló ázsiaiak szerencsésen őrizték az eredményt, míg a franciák erejéből Gallas révén csak egy szabálytalan gólra futotta.

Az első óra elteltével, vérátömlesztéssel próbált csapata eredményességén javítani Domenech Reveillere, Gignac, Diaby és Henry is lehetőséget kapott -, gólt mégis a kínaiak szereztek. A 66. percben az éppen lecserélni kívánt, de egy szabadrúgás erejéig még pályán tartott Teng Csuo-hsziang megpattanó lövése talált utat Lloris hálójába. A hátralevő időben a franciák mindent megtettek az egyenlítésért, de hiába jutottak ziccerekig, gólt nem tudtak szerezni. A vereség nem jó előjel a világbajnokság előtt, melynek küzdelmeit pénteken, a Kínánál klasszisokkal jobb Uruguay ellen kezdi a francia válogatott.

Felkészülési mérkőzések:

Franciaország-Kína 0-1 (0-0)
Gól: Teng Csuo-hsziang (68.)

Elefántcsontpart-Japán 2-0 (1-0)
Gól: Tulio (13., öngól), Kolo Touré (80.)

Szlovénia – Új-Zéland 3-1 (3-1)
Gól: Novakovics (7., 30.), Kirm (44.), illetve Fallon (20.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik