Élet-Stílus

Tejautomaták Debrecenben

Az előrecsomagoltnál jóval olcsóbban juthatnak tejhez a debreceniek, a cívisvárosban ugyanis több boltban tejautomaták bukkantak fel.

A TudatosVásárló.hu-nak Szilágyi Attila, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, hogy az automatákban hozzáférhető tej ára igen kedvező, a vásárlóknak pedig már a piacra sem kell elutazniuk, ha házi tejet szeretnének venni. A tejautomaták Debrecen forgalmas üzleteiben jelentek meg, a forgalmazó pedig bérleti díjat fizet a tulajdonosoknak.

Az ötletgazda azt is elmondta, hogy a megoldás a praktikum mellett teljesen biztonságos is, hiszen a szerkezetek belsejében két, légmentesen lezárt acéltartályba kerül a 3 fokra lehűtött tej. Ezeket naponta tisztítják és rögtön fejés után töltik fel tejjel. Az emberi fogyasztásra szánt tejnek meg kell felelnie az élelmiszer-higiéniáról szóló európai uniós és hazai rendeletben foglaltaknak, ezért havonta kétszer, szúrópróbaszerűen ellenőrzi a Hajdú-Bihar Megyei – Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága.

Ajánlott linkek:

Tanyasi tej az automatából (TudatosVásárló)
Láttál már tejautomatát? (Fenteslent.blog)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik