Élet-Stílus

Óvszerhasználatra buzdítják a katonanőket

A fronton szolgálatot teljesítő nőket óvszerhasználatra szólítják fel, mert egyre többen esnek teherbe, annak ellenére, hogy ott tilos a szex.

Kampányt indított a brit Védelmi Minisztérium, hogy népszerűsítse azok a katonanők között az óvszer használatát, akik a háborús övezetben teljesítenek szolgálatot. Erre azért volt szükség, mert egyre nő az egyenruhás nőknek a száma, akik várandósan térnek haza a bázisokról.

Noha a fronton szolgálatot teljesítő katonák elméletileg nem érintkezhetnek egymással, a magasabb rangú tisztek rendre szemet hunynak a szexuális kapcsolatok felett. Egy-egy pár azonban határozottan sokat kockáztat, azonnal kirúghatják őket, ha fény derül a kapcsolatra. Pedig erre a statisztikák alapján rendre sor kerül: 2003 és 2009 között 102 hivatásos katonát küldtek haza azért, mert kiderült, hogy várandósak. A védelmi minisztérium szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a kampány nem a szexuális együttlétre buzdít, sokkal inkább arra kéri a hadsereg tagjait, hogy minden szolgálatot teljesítő a hadsereg értékrendjének és szabályainak megfelelően viselkedjen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik