Élet-Stílus

Az ázsiai nők a vörösborra esküsznek

A japán nőket nem igazán érdeklik a borfogyasztással kapcsolatos trendek, ellenben a bor íze annál fontosabb számukra.

Nem csak az ízlés befolyásolhatja a borfogyasztást, hanem a különböző trendek is. Ez azonban egyáltalán nem igaz az ázsiai nőkre, akik előszeretettel hagyják figyelmen kívül a gasztrotrendeket, a fehérborokkal szemben alkalomtól függetlenül vörösborokat fogyasztanak. Idén Hongkongban rendezik meg a Vinexpo elnevezésű nemzetközi borkiállítást, a szervezők ebből az alkalomból készítettek felmérést az ázsiai nők borfogyasztási szokásairól

Úgy tapasztalták, hogy a kínai nők 84%-ban, míg Hongkongban 62%-uk iszik vörösbort. Érdekes, hogy a kapott eredmény majdnem teljesen ellentéte az európai és amerikai nők fogyasztási szokásainak, amiből arra következtetnek a szakértők, hogy a nyugati és a keleti megkérdezettek ízlelésbeli szokásai között komoly különbségek vannak.

Azt, hogy miért fogyasztanak az ázsiai nők előszeretettel vöröset, 92%-uk a jó ízével magyarázták. A borfogyasztás másik népszerű okát az életmóddal hozták összefüggésbe: a japán nők közül sokan esküsznek arra, hogy a borivás segítség a diétában.

Ajánlott linkek:

Vinexpo (angol)
Bor blog. A borspecialista lapja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik