Élet-Stílus

Masszázs és zene az öngyilkosság ellen

A France Telekom meglepő újítást vezetett be a munkahelyi öngyilkosságok megelőzése érdekében: a munkatársak munkahelyi masszázzsal és pihentető zenével kapcsolódnak ki.

A cégvezetés szeretne mindent megtenni azért, hogy csökkentsék a munkahelyi stresszt éppen ezért megegyezett a szakszervezetekkel, hogy javítani fog a munkakörülményeken, a munkaszervezésen és a menedzsment munkamódszerein is. A konszern vezetője külön kiemelte, hogy a nemsokára megnyitó call-centerben az alkalmazottaknak 40%-kal több helyük lesz majd.

A körülmények változtatásához azzal is hozzájárul a vezetőség, hogy létrehoznak egy úgynevezett masszázsszobát a fáradt munkatársak számára, ahol illatlámpák mellett, kellemes zenét hallgatva masszíroztathatják az elfáradt tagjaikat. Erre azért van szükség, mert a szakszervezet szerint a rossz munkakörülmények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a cég alkalmazottai közül idén eddig már 13-an követtek el öngyilkosságot. Az előző két évi adatok is elkeseríthették a vezetőséget: 2008-ban és 2009-ben összesen 35 dolgozó vetett véget önkezével életének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik