Élet-Stílus

Itáliában a zöld esküvő a menő

Hódít az ökoesküvő Olaszországban. Az ottani párok jó része egyenesen odavan a banánrostból készült esküvői ruháért és a teljesen öko-körülményekért.

Leáldozóban van a környezetszennyező menyasszonyok kora, 2010 ugyanis teljesen biztosan az ökomennyegzők éve lesz. Újrahasznosított papírból készült menyasszonyi csokor, e-mailben elküldött meghívók, drága rákkoktél helyett a közelből érkező esküvői menü. Ezek a főbb jellemzői az új őrületnek, ami megbabonázta az olasz párokat. A mulatság a környezettudatosság ellenére, vagy éppen miatta egyáltalán nem olcsóbb, mint a hagyományos esküvők: Anna Maria Nardi az Ecowedding esküvőszervezője szerint 60 euró/főnél indul az ára.

Azzal is környezettudatosságról tesz tanúbizonyságot az ifjú pár, ha új menyasszonyi ruha helyett, a nagyszülők-szülők darabjait használják, de még a gyűrűvel is hozzájárulhatnak a környezet egészségéhez, amennyiben huzalból, vagy újrafelhasznált fémhulladékból készíttetik az ékszert. Ráadásul a házasságkötő terem helyett sokkal romantikusabb egy toszkán olajfaliget, vagy mondjuk a szicíliai tengerparton tartott szertartás.

Ajánlott linkek:

Ecowedding – a környezettudatos esküvőszervező cég oldala (angol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik