Élet-Stílus

Környezetbarát talárban búcsúznak a végzősök

Amerika-szerte a környezetvédelem jegyében telik idén az egyetemi és főiskolai diplomaosztás. A ceremónián a végzősök újrahasznosítható talált viselnek majd.

A hagyományos viseletet erre az évre újrahasznosítható műanyagpalackból készítik, a talárok az esemény után újra viselhetők, vagy reciklálhatók lesznek. A zöld kampuszokon a rendezvények szervezői már régóta fáradoznak azon, hogy csökkentsék a diplomaosztóval járó környezetterhelést. Kevesebb villanyt égetnek és a meghívókat is újrahasznosított papírra nyomják, ám talár ügyben ezidáig nem sikerült környezetbarát megoldást kitalálni.

Egy virginiai talárkészítő először könnyen lebomló bambuszból készítette az ünnepi viseletet, ám az nem vált be, hamar elhasználódott. De akadtak más próbálkozások is: egy minneapolisi talárforgalmazó például minden megvásárolt talár után egy dollárral támogatja a környezetvédelmet. Ez a vállalkozás olyan talárokat készít, melyek fenntartható körülmények közt nevelt fákból nyert acetátból készülnek. A baj ezekkel a köpenyekkel az, hogy egy éven belül lebomlanak.

Ajánlott linkek:

The Elements Collection és egyéb környezetbarát termékek (angol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik