Élet-Stílus

Gyermekhospice-ház nyílik Pécsett

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 05. 06. 07:30

Két hét múlva adják át Pécsett az első gyermekhospice-házat, ami a tervek szerint ősztől kezdi meg működését.

A Dóri Ház egyelőre vár még az engedélyeztetési eljárásra és még be kell szerezni több eszközt is a működéshez, ettől függetlenül az ünnepélyes megnyitót a névadó, Várdai Dóra halálának évfordulóján megrendezik. Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a Dóri Ház ötletét az adta, hogy évente több száz gyermek hal meg daganatos és krónikus betegségben, a kórházakon kívül pedig nincs olyan intézmény, ahol megfelelő háttérrel biztosítani tudnák a méltóságteljes búcsú lehetőségét.

A Dóri Ház alapkövét 2009 szeptemberében helyezték el, átadása azonban pénzügyi nehézségek miatt csúszott. A kuratóriumi elnök elmondta, hogy az építtetéshez szükséges pénz nehezen gyűlt össze, mert az adakozók nem szívesen támogatnak olyan kezdeményezéseket, ahol nincs remény a gyógyulásra. Az első magyar gyermekhospice-házban egyszerre öt gyermeknek lesz lehetősége, hogy nyugodtan, békében töltse utolsó óráit, családja szerető körében.

Ajánlott linkek:

Hospice Alapítvány
Szemem Fénye Alapítvány

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.