Élet-Stílus

Gourmet-knak terítenek a Vár teraszain

Csütörtök estétől kezdődően indul a hazai gasztronómiai élet egyik legszínvonalasabb rendezvénye, a Budai Gourmet, amely a Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota teraszaira.

A Budai Gourmet hatodik éve fut. Idén május 6-9 között találkoznak a borok a magas szintű ételekkel és a jazz-zel. Ha befizeti az 2000 forintos belépőt (kristálypohár jár hozzá), mindenkinek lehetősége lesz, hogy itt kipróbálja az újsütetű Michelin-csillagos Costest, vagy a többi Bib Gourmand címmel rendelkező hazai éttermet.

A Budai Gourmet kinőtte korábbi kereteit, és egy regionális rendezvényből indulva országos, sőt nemzetközi porondra lép. A megújulás leglátványosabb eleme a helyszínváltás: a Budai Gourmet a Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota panorámás teraszaira.

Az idei rendezvényen kiemelt szerepet kap a bor és a jazz. A hegy levének szerelmesei a Budai Gourmet kiemelt vendégeként a Soproni Borvidékkel ismerkedhetnek meg. A Hűség Városából érkező poncichterek, azaz szőlősgazdák mellett természetesen egyéb tájegységek nedűit is ízlelhetik a vendégek, miközben a rendezvény színpadán fiatal jazzmuzsikusok adják egymásnak a mikrofont.

Idén a rendezvény szakmai jellegét is szeretnék még jobban kidomborítani. A nyitónapon kizárólagos szakmai napot tartanak, ahol a kereskedelem és gasztronómia döntéshozóinak lesz lehetőségük a nyugodt kóstolásra, tárgyalásra, az új évjárat megismerésére. Másrészről a fogyasztói látogatók számára, a szórakoztató és zenei programok mellett ugyancsak lesz lehetőségük a „szakmai” továbblépésre: tematikus bor- és ételkóstolók, a színpadon érdekes beszélgetések a bor, a gasztronómia és a jazz világából, valamint a Borkollégium folyamatos programjai futnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik