Élet-Stílus

A hosszú házasság titka: jókedv és a szex

Németországban rekordokat döntöget a válások száma, ráadásul – a legfrissebb felmérések szerint – inog a házasság intézménye is.

A Die Welt című napilap megbízásából készült a felmérés, melyből kitűnik, hogy a német fiatalok nagy hányada úgy gondolja, jobb egyedül élni, mint házasságban. A megkérdezett fiatal férfiak egyharmada válaszolta azt, hogy egész életében nőtlen akar maradni, míg a nők esetében ez az arány 40%. De nem csak a szociális biztonság hiányától való félelem áll a válaszok hátterében, hanem az is, hogy megrendült a bizalom a házasság által közvetített értékekben is.

Egyes szakértők a német társadalom jövőképességét is veszélyben látják, ezért megkongatták a vészharangot és most szociológusok véleményét kérték ki arról, hogyan lehet újra megkedveltetni a házasság intézményét. A Die Weltnek nyilatkozó szakértők szerint a házasságot nem a megszokás, vagy a fegyelem tarthatja egyben, hanem a jókedv, a szex és a tartalmas kapcsolatra való törekvés. A szakértők szerint ha mindez megvan, a tartós házasságot az óhatatlan viták és nézeteltérések sem veszélyeztetik. Különösen akkor nem, ha közös a törekvés azok megoldására.

Ajánlott linkek:

Tippek és trükkök nemcsak házasoknak (Polc.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik