Élet-Stílus

Az elnyomott düh szívinfarktust okozhat

A szívbetegeknek nagyon oda kell figyelniük arra, hogyan kezelik agressziójukat. Ha elnyomják, könnyebben kapnak szívinfarktust.

Azok, akik mindig kimutatják az érzelmeiket kisebb eséllyel kapnak szívinfarktust. Ez persze nem jelenti azt, hogy a problémák kezelésére az egyetlen eszköz a dühkitörés. A legcélszerűbb találni egy arany középutat és konstruktívan, kompromisszum készen állni a problémákhoz. A düh ugyanis növeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát azzal, hogy károsítja a véráramlást és abnormális szívritmust okoz.

Dr. Johan Denollet, a Tillburg Egyetem munkatársa szerint különösen az úgynevezett „D-típusú” személyiségek vannak veszélyben. Ők azok, akik az indulataikat legtöbbször magukba fojtják, noha gyakran szenvednek agressziótól és más negatív érzelmi problémáktól. A kutatók szerint az agresszió és az elfojtott düh minden esetben összefüggésbe hozható a súlyosabb szívbetegségekkel, de csak addig míg figyelmen kívül hagyják az olyan tényezőket, mint a magas vérnyomás és néhány más szívbetegség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik