Élet-Stílus

Mi szól a vízivás mellett?

Sokat hallani arról, hogy szervezetünknek fontos a víz, ami annak tudatában, hogy a világ népességének majdnem fele dehidratált, nem is meglepő.

A közelmúltban egy tanulmány cáfolta, hogy napi nyolc pohár víz lenne a norma, szerintük egyénileg változó, hogy ki mennyi vizet fogyaszt. De az is tény, hogy a legtöbb ember nem iszik belőle közel sem annyit, amennyire szüksége lenne. Felmérések szerint a világ népességének közel fele dehidratált, csak Amerikára vonatkoztatva ez az arány pedig már majdnem 75%.

A szakemberek szerint zöldség és gyümölcsfogyasztással lehetne segíteni a megfelelő vízutánpótlással, nagy baj azonban, hogy az emberek többsége ezekből sem fogyaszt elegendő mennyiséget. Pedig a vízre szükségünk van már csak azért is, mert szervezetünk 80%-a víz és erre van szüksége az új vérsejtek képzésekor, az egészséges csontok képzéséhez. De nélkülözhetetlen a víz a méreganyagok eltávolításához, az ízületek kopásának elkerüléséhez és már csak azért is mert a víz csökkenti a kiszáradást.

Ajánlott linkek:

Tíz meglepő ok vízivásra (LifeNetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik