Élet-Stílus

Nem jár kártérítés a légitársaságoktól

admin
admin

2010. 04. 19. 14:55

Vis major szituációnak minősülnek a szerdán kitört izlandi vulkánból származó hamufelhő okozta járatkiesések.

Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége utazásbiztosítási tagozatának vezetője elmondta, hogy a kialakult helyzet miatt egyszerűsítették a biztosítások meghosszabbítását, amelyet interneten, illetve családtag, barát által is a szokásosnál egyszerűbben meg lehet tenni.

Abban az esetben, ha a biztosítás ideje már elkezdődött, de az ügyfél az utazást a vis major helyzet miatt nem tudta megkezdeni, a biztosító társaságok átütemezik a vevő kérésére a biztosítást.

Horváth Péter a bankkártya biztosítással utazók figyelmét arra hívta fel, hogy a meghatározott időre vonatkozó biztosítást nem lehet a bankkártyás biztosításnál meghosszabbítani, a lejárat után utasbiztosítást kell kötni.
Ferihegyen csütörtök este óta hétfő délig mintegy 700 járatot töröltek. A magyar légteret pénteken 19 órától hétfőn 12 óráig zárták le, és számos más országban leállt a légi forgalom, mert az izlandi vulkánkitörés miatt Európát elborító hamufelhő veszélyeztette a repülőgépek biztonságos repülését.

A légtérzár miatt szinte a teljes Malév-flotta, valamint egyebek mellett a British Airways, a Lufthansa és az Alitalia egy-egy Airbus típusú gépe is a ferihegyi repülőtéren vesztegel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.