Élet-Stílus

Elfogadott már a neten ismerkedni?

Azok, akik nem egy véletlen során találkoznak a nagy Ő-vel, egyre többször remélnek segítséget a direkt párkereséstől, ám ennek a megítélése még ma is sokféle lehet.

Komoly átalakuláson mentek keresztül az ismerkedési módszerek az elmúlt években, különös tekintettel az internetes formákra. Ettől függetlenül a direkt ismerkedést sokan még ma is lesajnálják, ami jelzi, hogy milyen lehet a próbálkozók megítélése is. A társközvetítőket a szakemberek szerint, döntő többségben harminc év feletti nők keresik, kevesebben vannak a férfiak és ők is inkább 55 éves korukig jelentkeznek.

A netes társkeresés megítélése nagyban megváltozott, mióta a kevésbé bátrak számára is elérhetővé váltak a direkt párkeresést segítő oldalak. Ám a szakemberek szerint nem is a társadalom megítélése szab gátat az ismerkedés ezen formájának, hanem éppen a belső ítélkezés önmagunkról. Sokan ugyanis még mindig a sikeresség egyik kritériumaként kezelik a pártalálás hagyományos módját. Ettől függetlenül a közösségi oldalak megjelenésével sokkal egyszerűbb és gyorsabb lett a párkeresés is és nem elhanyagolható az a tényező sem, hogy az online lemondott randi kevésbé fájó, mint a direkt visszautasítás. Érdekesség, hogy az online úton köttetett párkapcsolatok adott esetben tartósabbak lehetnek, mert mindkét fél jobban vigyáz rá, mint a spontán létrejött párkapcsolatra.

Ajánlott linkek:

Internetes társkeresés: kétségbeesés vagy ésszerű döntés? (Medizona)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik