Élet-Stílus

Meddig esik még?

Lassan javul az idő, elvonul az eső és a hétvégére már a napsütésnek jut a főszerep. Hétfőn azonban újabb csapadékzóna érkezik.

A jelenleg országszerte jelentős csapadékot hozó ciklon lassan mozog hazánk felett délnyugati irányból északkelet felé, ennek megfelelően szerdán leginkább keleten várható kiadós eső. Ettől függetlenül a középső és a nyugati megyék lakói sem lélegezhetnek fel: többfelé várható eső, zápor, zivatar – tudta meg az fn.hu Vadász Vilmos meteorológustól, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársától.

A folytatásban azonban fokozatosan gyengül a csapadék, és egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap. A csütörtök jelentős része már napsütéssel telik, sok lesz azonban a felhő és esőre, záporra is számíthatunk, ám a csapadék intenzitása jelentősen alacsonyabb lesz a keddinél. Pénteken már csak futó záporokra kell számítani főleg keleten, átmeneti felhősödés azonban több helyen előfordul még.

Igazi kiránduló, szabadba csábító idő lesz szombaton sok napsütéssel, amit csak helyenként szakít meg egy-egy jelentéktelen eső. Vasárnapra teljesen kitisztul az ég, csapadékot sehol nem várnak, hétfőn pedig egy újabb csapadékos zóna éri el a Kárpát-medencét. Ez viszont már gyorsabban elvonul, és nem is jár olyan bőséges csapadékkal, mint ezen a héten.

Vadász Vilmos szerint – bár a hónap végére vonatkozóan még nincsenek teljesen megbízható adatok – az április kissé csapadékosabb lesz az átlagosnál. A hétvégére a hőmérséklet is tavasziasra fordul: a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön még 11, 16, vasárnapra pedig már 15, 20 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik