Élet-Stílus

A felnőttkori fogszabályozás nem luxus

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 04. 09. 13:05

Szemben a tinédzserkori fogszabályozással – ami már egyáltalán nem újdonság – a felnőttkori fogszabályozástól sokan még mindig idegenkednek.
Korábban a témában:

Bár elfogadottabb dolog, mint néhány éve, a felnőttkori fémes mosoly még egyáltalán nem elterjedt. Ennek oka egyrészről az, hogy sokan tartanak a fémszerkezettől, de elrettentő lehet a procedúra borsos ára is. Dr. Balla László fogorvos, az origo Női Lapozójának elmondta, hogy a felnőttkori fogszabályozás hasonló árfekvésű, mint egy kozmetikai kezelés, vagy egy mobiltelefon, ám szerinte az egészség és a megjelenés ezeknél jóval fontosabb. A nagyobb és tartós beavatkozások, amilyen a fogszabályozás is, mindenhol nagy kiadásnak számítanak, ám a magyarországi árak még így is bőven az európai uniós átlag alatt vannak.

„Nem árt tudni, hogy ami a hazánkban négyszázezer forint, az külföldön másfél millió.” A szakember arról is beszél, hogy az ár függ attól is, hogy milyen alapanyagokat választ valaki. De nemcsak az ár lehet fontos szempont a felnőttkori fogszabályozáskor, hanem a kitartás és a motiváció is. Dr. Balla László szerint a legfontosabb a belső motiváció, szerinte enélkül elképzelhetetlen, hogy valaki hónapokat, éveket csináljon végig. Arra is rámutat, hogy a fogszabályozás nem csak esztétikai kérdés, hiszen a rendellenes helyzetű fogak hajlamosabbak a szuvasodásra, gyulladásokat, vérzéseket okozhatnak, ráadásul pszichés hatásuk is lehet.

Ajánlott linkek:

Felnőttkori fogszabályozás (Női Lapozó)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.