Élet-Stílus

A felnőttkori fogszabályozás nem luxus

Szemben a tinédzserkori fogszabályozással – ami már egyáltalán nem újdonság – a felnőttkori fogszabályozástól sokan még mindig idegenkednek.

Bár elfogadottabb dolog, mint néhány éve, a felnőttkori fémes mosoly még egyáltalán nem elterjedt. Ennek oka egyrészről az, hogy sokan tartanak a fémszerkezettől, de elrettentő lehet a procedúra borsos ára is. Dr. Balla László fogorvos, az origo Női Lapozójának elmondta, hogy a felnőttkori fogszabályozás hasonló árfekvésű, mint egy kozmetikai kezelés, vagy egy mobiltelefon, ám szerinte az egészség és a megjelenés ezeknél jóval fontosabb. A nagyobb és tartós beavatkozások, amilyen a fogszabályozás is, mindenhol nagy kiadásnak számítanak, ám a magyarországi árak még így is bőven az európai uniós átlag alatt vannak.

„Nem árt tudni, hogy ami a hazánkban négyszázezer forint, az külföldön másfél millió.” A szakember arról is beszél, hogy az ár függ attól is, hogy milyen alapanyagokat választ valaki. De nemcsak az ár lehet fontos szempont a felnőttkori fogszabályozáskor, hanem a kitartás és a motiváció is. Dr. Balla László szerint a legfontosabb a belső motiváció, szerinte enélkül elképzelhetetlen, hogy valaki hónapokat, éveket csináljon végig. Arra is rámutat, hogy a fogszabályozás nem csak esztétikai kérdés, hiszen a rendellenes helyzetű fogak hajlamosabbak a szuvasodásra, gyulladásokat, vérzéseket okozhatnak, ráadásul pszichés hatásuk is lehet.

Ajánlott linkek:

Felnőttkori fogszabályozás (Női Lapozó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik