Élet-Stílus

Szépül a bőr, ha vérzik?

A tavalyi év egyik legkedveltebb szépségipari terméke úgy néz ki, mint egy középkori kínzóeszköz. Ám ez egy percre sem tántorítja el azokat, akik bőrüket akarják szépíteni, állítólag Angelina Jolie is erre esküszik.

A különös eszköz tulajdonképpen egy henger, amiből fél-másfél milliméteres tűk állnak ki, ezt legalább 16-szor, csillag alakban görgetik végig a bőrön, ami így vérezni kezd. Bár bizarrnak hangzik, a módszer kulcsát tulajdonképpen az így keletkezett sebek adják. A szervezetben ugyanis a sebek hatására kollagén és elasztin képződik, ezek az anyagok megújítják a bőrt, csökkentik a ráncokat és a hegesedést, javítják a hidratáltságot.

Érdekes, hogy az eljárás különösen népszerű azok körében, akik rengeteget fogytak, vagy nem sokkal korábban szültek. Nem véletlenül, a leghosszabb (3mm) tűk segítségével kezelhetőek lesznek a terhességi csíkok, sőt a petyhüdt bőr is. Bár a kezelés közel sem fájdalommentes, sokan vállalkoznak arra, hogy ily módon szépüljenek meg. Persze nem mindenki van elragadtatva ettől az új eljárástól. Dr. Mervyn Patterson bőrgyógyász-kozmetológus szerint ez az esztétikai orvoslás legalja, ráadásul arra sem végeztek semmilyen vizsgálatot, hogy kipróbálják a módszert.

Ajánlott linkek:

Angelina Jolie is az új kínzóeszközzel szépül (LifeNetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik