Élet-Stílus

Van remény a fáradt szemeknek!

Nem csak a programozókat sújtja a fáradt és vörös szem problémája, az irodai dolgozók 95%-ának vannak hasonló gondjai, ami néhány egyszerű változtatással orvosolható.

A számítógépek térhódítása óta egyre többen kényszerülnek arra, hogy egész napjukat a gép monitorja előtt töltsék. Ehhez társulnak az irodában tapasztalható rossz fényviszonyok és az, hogy a számítógéppel való munka során folyton egy pontra néz a szem. Együttesen ezek ahhoz vezetnek, hogy a szem romlik, fárad: a nap végére pedig kiszárad és vörös lesz. Az irodában dolgozók mintegy 95%-a tapasztalhatja ezeket a kellemetlen tüneteket. – áll az Entrepreneur szaklapban.

Azon nem lehet változtatni, hogy a monitor kevésbé vegye igénybe a szemet, ám néhány egyszerű változtatással megkönnyíthetjük a dolgát. Ezek közül talán a legfontosabb a monitor helyes beállítása. A legcélszerűbb úgy elhelyezni, hogy arról semmiféle fény ne tükröződjön vissza. Ha van rá lehetőség érdemes természetes fényt használni világítás gyanánt, ha ez mégse megoldható, akkor a legjobb az, ha a monitor mögé kerül a lámpa, ami segít a szemnek ellazulni. Nem elhanyagolható a rendszeres szünet sem.

Ajánlott linkek:

Így vigyázzon a szemére, ha monitor előtt dolgozik (HáziPatika)
Ha fontos az egészség és az egészséges életmód (Polc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik