Élet-Stílus

Reggelire egészséges a sült szalonna

A zsírban sült reggeli felébreszti a szervezet anyagcseréjét, ezért kifejezetten egészséges – olvasható egy elhízással foglalkozó szakfolyóiratban.

A birminghami Alabama Egyetem tudósai a kiadós, zsírban gazdag reggelit javasolják, valamivel szerényebb ebéddel és könnyű vacsorával. A kutatók a különböző időpontban elfogyasztott étkezések hatásait vizsgálták és úgy tapasztalták, hogy a nap első étkezése programozza az anyagcserénket az adott napra. Dr. Martin Young kutató azt is hozzátette, hogy míg a szénhidrátban dús ételek a szénhidrátok felhasználását serkenti, a zsírban gazdag ételek mind a szénhidrátok, mind a zsírok anyagcseréjét fokozzák.

A kutatók először bizonyították azt, hogy a táplálkozások időzítése is fontos, nem csak az, hogy milyen típusú ételt fogyasztunk. „Sikerült kimutatnunk, hogy amennyiben hatékonyan szeretnénk feldolgozni a napközben bevitt táplálékot, hasznos lehet a magasabb zsírtartalmú reggeli.” – mondta Molly Bray professzor. A kutatás nem az első azok közül, amelyek bizonyítják a bőséges reggeli jótékony hatását. Egy dél-amerikai tanulmány például rámutatott, hogy azok, akik a napi kalóriabevitelük felét reggelire fogyasztották, többet fogytak, mint akik keveset reggeliztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik