Élet-Stílus

Nadal elbukott Miamiban

Az amerikai Andy Roddick hátrányból fordítva legyőzte spanyol Rafael Nadalt, és ezzel bejutott a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna döntőjébe, ahol a cseh Tomas Berdych vár rá.

Andy Roddick az első szettet ugyan elvesztette, a folytatásban azonban viszonylag simán fektette két vállra a spanyolt, aki tavaly májusban tudott utoljára tornát nyerni. A szezonbeli első győzelmére továbbra is várnia kell, ugyanakkor a brit Andy Murray-t megelőzte a világranglistán, hétfőtől ismét a harmadik helyen szerepel majd rangsorban.
Roddick a második, valamint a harmadik szettben összesen háromszor vette el ellenfele adogatójátékát, és eközben mindössze egy bréklabdát kellett hárítania. Az idei második, pályafutása 29. tornagyőzelmére hajtó amerikai játékos a világelső svájci Roger Federert búcsúztató Tomas Berdych ellen vívja a döntőt a 3,6 millió dollár összdíjazású viadalon.

A cseh játékos ugyanis simán legyőzte a svéd Robin Söderlinget. Utóbbi egyetlen bréklehetőségét is elpuskázta, pontosabban azt Berdych hárította, miközben ő négyszer is lebrékelte az előrébb rangsorolt vetélytársát. Berdych 2005-ös, párizsi sikere után először jutott fináléba Mesterversenyen; a Roddickkal szembeni mérlege 2-5-re áll.

Clijsters a női bajnok

A belga Kim Clijsters két sima szettben legyőzte a harmadik helyen kiemelt amerikai Venus Williamst, ezzel megnyerte a Miamiban zajló tenisztorna női versenyét. A gyermeke születése miatt hosszabb időt kihagyó, majd a tavalyi US Openen diadalmaskodó Clijstersnek mindössze 58 percre volt szüksége a sikerhez. A 26 éves belga játékos idei második, pályafutása 37. tornagyőzelmét aratta egyesben.

Miami, férfi torna, elődöntő:
Roddick (amerikai, 6.)-Nadal (spanyol, 4.) 4:6, 6:3, 6:3
Berdych (cseh, 16.)-Söderling (svéd, 5.) 6:2, 6:2


Miami, női torna, döntő:
Clijsters (belga, 14.)-V. Williams (amerikai, 3.) 6:2, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik