Élet-Stílus

Éjjel ront ránk a vihar

Északnyugaton viharos erejű széllökések miatt adtak ki sárga riasztást, korlátozták a vonatok sebességét. Szerdán már országszerte zivatarok és erős széllökések miatt lép életbe az első fokú figyelmeztetés, a hőmérséklet is jelentősen csökken.

Kedden az ország északnyugati területein erős a déli, délnyugati szél, az esetenként 60-70 kilométeres széllökések miatt a MÁV sebességkorlátozást vezetett be a Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon Győr és Hegyeshalom között.

Éjszaka a szél iránya északnyugatira fordul, és záporok, néhol zivatarok kíséretében hidegfront éri el az országot. A front mögött, a zivatarok kíséretében éjszaka és szerda délelőtt gyakoriak lesznek az erős vagy átmenetileg a viharos széllökések. A maival ellentétben azonban a 60 km/h feletti lökések kis területekre korlátozódnak majd zivatarok környezetében– tudta meg az fn.hu az Országos Meteorológiai Szolgálattól (OMSZ).

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerdára (forrás: met.hu)

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerdára (forrás: met.hu)

A front Magyarország felett kissé lelassul, előre láthatóan szerda késő este hagyja majd el a Kárpát-medencét. A hőmérséklet is visszaesik, a csúcs 11-17 Celsius-fok között várható. Szerdán az egész ország területén az első fokú, sárga riasztás lesz érvényben, de ez még nem jelenti azt, hogy az időjárás „veszélyesebb”, vagy szokatlanabb lenne a tavasszal megszokottnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik