Élet-Stílus

Ne vásároljunk élő állatot húsvétra!

Az állatvédők óva intenek mindenkit attól, hogy a húsvéti ünnepekre kutyust, cicát, nyuszit vagy más élő állatot vigyen ajándékba.

Húsvét tájékán adja magát, hogy a szülő egy kis nyúllal, vagy egy pelyhes kiscsibével lepi meg gyermekét. Az Orpheus Állatvédő Egyesület ellenzi a hirtelen ötlettől vezérelt állatvásárlást és arra hívja fel a figyelmet, hogy a kisállatok ugyanúgy örülnek, szenvednek, éreznek, mint az emberek, emellett állandó gondoskodást igényelnek. Az élő ajándék gyakran a kezdeti lelkesedés alábbhagyásával könnyen terhessé válhat és gyakran az utcára, vagy menhelyre kerül. – mutatott rá a szervezet.

Az állatvédők azt tanácsolják a szülőknek, hogy élő állat helyett inkább édességet, plüssfigurát ajándékozzanak, ha pedig a gyerkőc mindenáron állatokra vágyik, akkor vigyék az állatkertbe, ahol megsimogathatja, etetheti, megismerheti közelebbről is. A figyelemfelhívásra azért van különösen nagy szükség, mert az állatvédő szervezetek rendszeresen szembesülnek az ünnepek után a feleslegessé váló állatok problémájával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik