Élet-Stílus

Nepálba vitte Hollywoodot

A Disney egykori tervezője 17 év után tért vissza szülőhazájába és helyi szakemberekkel dolgozik hollywoodi filmek speciális effektjein.

Katmandu külvárosában rendezte be irodáját, ahol fiatal nepáli tervezők, most a Szalmakutyák című kultfilm remake-jén dolgoznak, úgy, hogy korábban talán még számítógépet sem használtak. Az iroda most a Walt Disney és a Columbia Pictures megbízásából dolgozik és ez Nepál első olyan cége, ami speciális effektekkel és animációval foglalkozik.

Kiran Joshi, a stúdió alapítója 17 év disney-s karrier után tért vissza szülőhazájába, hogy elindítsa saját vállalkozását. A tervező, aki olyan filmekben működött közre, mint az Oroszlánkirály, vagy a Notre Dame-i toronyőr, nepáli stúdiójával most James Cameron Avatarjához is hozzájárulhatott. Joshi elmondja, hogy a helyi szakemberek nagyon tehetségesek és szenvedélyesek,a stúdió indulásakor csak azért aggódtak, hogy a minőség megfelel-e majd Hollywoodnak is. „Szerencsére ezzel semmi gond nem volt, mára az egyetlen megoldásra váró problémánk a folyamatos áramellátás. A gépeknek napi 24 órában kell menniük, hogy éjjel is készüljenek az animációk, így az itt gyakori áramkimaradás néha komoly fejtörést okoz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik