Élet-Stílus

Az igazi forksiak ki nem állhatják az Alkonyat-őrületet

A 3000 lakosú Forks nem egy klasszikus turistacsalogató hely. Az Alkonyat-filmek elszánt rajongói mégis ezrével lepik el a várost, aminek a helyiek örülnek a legkevésbé.

Amióta csak megjelent, Stephanie Meyer nagy sikerű Alkonyat- sorozatát 85.000 példányban értékesítették világszerte. Az írónő korábban valószínűleg sosem járt Forksban, az események helyszínéül azért a kisvárost választotta, mert kétségtelenül Forks a világ egyik legcsapadékosabb helye: havonta körülbelül 23 centi eső esik itt. A helyi lakosokat készületlenül érte a vámpírimádó rajongók hada és a legtöbben éppen ezért ki nem állhatják a sorozatot.

Egy élelmes szociális munkás, Anette Bruno-Root Washingtoni otthonát cserélte Forksra azért, hogy megnyithassa a város első Alkonyat-témájú üzletét, amit a film bemutatója óta naponta 1000-en is meglátogatnak. A forksiak, akik eddig a könyvet sem olvasták, rákényszerültek, hogy haladjanak a korral: a legtöbb szállodában most már van Alkonyat-témájú szoba, van Bella-burger, sőt alkonyat-szendvics is. Csak összehasonlításként, 2005-ben az első könyv megjelenése előtt a forksi vendégkönyvet 5000-en írták alá, egy évvel később ez a szám már 70.000 volt. Sokan érkeznek azért, hogy megnézzék a filmbeli helyszíneket is, ami azért különösen érdekes, mert a filmet nem Forksban, hanem Oregon állam egyik városában St. Helens-ben forgatták.

Ajánlott linkek:

Locals hate being setting for blockbusters (The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik