Élet-Stílus

A nők bánnak jobban a pénzzel

Meglepetés érheti azokat a férfiakat, akik váltig állítják, hogy feleségük folyamatosan túlköltekezik. Egy brit felmérés szerint ugyanis a nők sokkal jobban bánnak a pénzzel, mint az erősebbik nem.

A kutatásból az derül ki, hogy a nők sokkal jobban figyelemmel kísérik pénzügyeiket, mint a férfiak, akik könnyebben adósságba verik magukat a hitelkártyák és kölcsönök révén. Emellett a férfiak ellen szól az is, hogy ők könnyebben elfelejtkeznek a már meglévő adósságról és a számlák rendezéséről is. – számolt be a The Daily Telegraph.

A felmérést háromezer brit nő és férfi részvételével végezték és többek között az is kiderült a vizsgálatból, hogy a megkérdezett férfiak hitelkártyáját átlagosan 2176, a nőkét ellentétben csak 1987 font terheli. A résztvevő férfiak közül ráadásul többen azt is beismerték (az alanyok mintegy negyede), hogy gyakran elkésnek a hitel törlesztővel és legtöbbször kütyükre költik a pénzt. A szakértő szerint a felmérés azért kulcsfontosságú, mert éveken keresztül az volt a tévhit, hogy a nők fölöslegesen költekeznek, leginkább ruhákra szórják a pénzt. A megkérdezés ezt most sem cáfolta, ám rávilágított, hogy a nők megtanulták kezelni a pénzügyeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik