Élet-Stílus

Kossuth-díjat kap Lovasi András

A Kispál és a Borz együttes frontembere március 15-én, a művészeti téren veszi majd át az egyik legjelentősebb állami kitüntetést: a Kossuth-díjat.

A zenész az Index kérdésére elmondta, hogy gondolkodott azon, elfogadja-e a díjat, míg végül úgy döntött, hogy nem vesz részt abban a játszmában, amitől az ország nem működik és igent mondott. Lovasi hozzátette azt is, hogy nem tudja, ki javasolta, egy hete szerzett tudomást a jelölésről, amikor megkérdezték, elfogadná-e a díjat. A zenész nem tudja, hogy a díjat most szövegírói, zeneszerzői, vagy fesztiválszervezői munkájáért kapta, szerinte egyszerűen most érett be az ő generációja.

A Kossuth-díjat 1948 óta adják át a tudományban, a művészetben, valamit a szocialista termelőmunkában nyújtott kiemelkedő teljesítmény jutalmazására. Lovasinak egyébként nem ez az egyetlen komoly elismerése, amit kapott már, hiszen 1999-ben még a Fidesz-kormány idején kapott egy Arany Érdemkeresztet. A zenész az Indexnek elárulta azt is, hogy a díj kedvéért megvette élete első öltönyét, de reméli, hogy innentől kezdve nem fognak vele tiszteletre méltó figuraként bánni.

Ajánlott linkek:

Lovasi András megkapja a Kossuth-díjat (Index)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik