Élet-Stílus

Nagy botrány volt Juhászék meccsén – videó

Botrányba fulladt Juhász Rolandot is a soraiban tudó belga Anderlecht bilbaói vendégjátéka (1-1) a labdarúgó-Európa Liga csütörtöki játéknapján.

A belga csapat szurkolói nem bírtak magukkal. Már a mérkőzést megelőzően összecsaptak a rendőrökkel, majd az Athletic szurkolótáborát heccelték azzal, hogy többször is elénekelték a „Viva Espana!” című, a baszk önérzetet sértő dalt, emellett pirotechnikai eszközöket dobtak a pályára. Persze a hazaiak is felvették a kesztyűt.

Ezt követően a szurkolók különféle tárgyakat hajigáltak egymás szektoraiba, majd a lefújást követően hazai csapat túlerőben lévő szimpatizánsai megtámadták a belga drukkereket, akik a pályára menekültek, és ott verekedés tört ki. A rendőrség gyors reagálásának köszönhetően csak ketten sérültek meg, ők is könnyebben. A balhéban résztvevők közül eddig négy belga és egy bilbaói szurkoló került rendőrkézre.

Az európai szövetség (UEFA) vélhetően súlyos büntetéseket szab majd ki az incidens miatt, ahogy azt korábban az Austria Wien esetében is tette az Athletic Bilbao elleni hazai meccsen történtekért. Az osztrák klub 20 ezer eurós büntetést, illetve kétmeccses pályabezárást kapott – igaz, ebből egyet két év próbaidőre felfüggesztettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik