Élet-Stílus

Foghíjas lesz a rajtrács a szezonnyitón

A múlt héten még csak szóbeszéd volt, de most Bernie Ecclestone is megerősítette: a 2010-es idényben a csapatoknak jogában áll három-három futamot kihagyni.

Az elmúlt héten itt-ott pletykaként már lehetett róla hallani, de egy hétvégi interjúban az F1 ura, Bernie Ecclestone “hivatalosan” is megerősítette, hogy a csapatoknak az idei évben nem lesz kötelező mind a 19 futamon elindulniuk.
Az FIA, Ecclestone-ék és a Forma-1-es csapatok között megkötött keretszerződés, a Concorde Agreement részleteit megtudni a lehetetlennel egyenlő, de Ecclestone a brit Expressnek elárult egy-két részletet: “Szerintem nem látjuk majd (a szezonnyitón) a Campost és az amerikaiakat” – utalt a két küszködő új csapatra Bernie. “Kérni fogják majd, hogy kihagyjanak három futamot. A Concorde Agreement szerint lehetőségük van erre” – magyarázta az F1 ura.

Bár valószínű, hogy csak az újak élnek a lehetőséggel, de elvileg bármelyik csapat kihagyhatja a versenyeket, így Ecclestone akár rosszul is járhat, ugyanis a pályák felé kötelezettséget vállal, hogy legalább nyolc csapat megjelenik a rajtrácson – ha nem, neki kell fizetnie.

A jó öreg Bernie újra megerősítette, hogy támogatja a nevezéssel egyelőre nem rendelkező szerb Stefan GP beugrását: “Gyakorlatilag teljesen átveszik a régi Toyotát, csapatostul, motorhome-ostul. Kapnak pénzt a kormánytól, már beszéltem a miniszterelnökkel. Készen állnak a bulira, csak nevezésük nincs” – mondta Ecclestone.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik