Élet-Stílus

Támadnak a csokikatonák

A kínai Nagy Fal mellett a legendás agyaghadsereget is „csokoládéba öntötték” Pekingben. Kína fővárosában, a madárfészek stadion mögött megnyílt első csokoládéparkban ehető porcelánt és százdollárost is kiállítottak.

A Nagy Fal tejből, fehér csokoládéból, malátaszirupból és egyéb édességekből készült, a hossza mindössze 10 méter, a szélessége 80 centiméter, a magassága pedig nem éri el a másfél métert. A kompozícióban a figurák 25-35 cm magasak, és fekete csokoládéból formázták meg őket.

A világörökség részét képező hsziani (Xi’an) agyaghadsereg katonáinak másait is csokoládéból formázták meg, 560-an láthatók a kiállításon. Mellettük a híres kínai kék-fehér porcelán remekeit is megcsodálhatják a látogatók – ezt is édesipari alapanyagokból készítették, ehető aranyporral és ételszínezékkel díszítették. A súlyuk körülbelül 15 kiló.

Képgaléria

Képgaléria

Nemcsak a történelem, hanem a jelenkor tárgyai is megjelennek, például egy fekete és fehér csokoládéból gyártott BMW. A két tonnás autót tíz mester alkotta meg hat hónap alatt. Teljes egészében ehető, keréktárcsáit ugyancsak fogyasztható ezüst por borítja. A témaparkban többek között még csokoládé-százdolláros és kártyák is láthatók.

A csokipark január 28-án nyitotta meg kapuit a közönség előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik