Élet-Stílus

A Costes az Év Étterme

Magyarország 10 legjobb vendéglátóhelye közül 2009-ben a Costest választotta az Év Éttermének a Dining Guide étteremkalauz. A díjról egy év tesztelés után döntött a zsűri.

A Costesben nemrégiben séfváltás volt, a portugál Miguel Rocha Vieria helyére az argentín konyhafőnök, számos Michelin-csillag tulajdonosa, Nicolas Rafael Delgado lépett. A legjobb étteremnek járó díjat a Mariot báltermében vette át Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa.

Képgaléria

Képgaléria

Az Év Étterme címért idén ötödik alkalommal szálltak vesrsenybe a vendéglátóhelyek. A díjátadó és egyben eredményhirdető gálán a legjobb 10 közé választott éttermek mutatták be különlegességeiket. Idén a Dining Guide étteremtesztelői készítettek ajánlást a társadalmi zsűri számára, akik 2009. eleje óta tesztelik az ország éttermeit. Tapasztalataik alapján ők szűkítették le a mezőnyt, majd ebből a listából egy 36 tagú társadalmi zsűri választotta ki az ország TOP10 éttermét.

Ezeket a második körben a bizottság tagjai egytől tízig terjedő skálán értékelték: az év végéig tartó tesztelésen nemcsak szigorúan kulináris kritériumok alapján döntöttek, hanem általános gasztronómiai és fogyasztói szempontok is szerepet játszottak. A TOP10-be 2009-ben bekerült az Arany Kaviár, a Babel, a Bock Bisztró, a Chateau Visz, a Costes, a Csalogány 26, az Enoteca Corso, a Fausto’s, a Kistücsök és az Onyx.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik