Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: félmillió forint egy sonkáért?

A világ legdrágább sonkája került, némi képzavarral élve, kalapács alá a londoni Selfridges áruházban. A csontjával együtt hétkilós húsért, elképesztő 1800 fontot fizetett a győztes az aukciót követően.

A sonka eredetét árának megfelelően, külön DNS-vizsgálat igazolta. Ennek a nagyon drága húsnak ugyanis az egész élettörténetét ismerni kell. Első állomásként a spanyolországi Extremadurában nevelgették a válogatott malackákat egy Manuel Maldonado nevű farmer keze alatt. A tenyésztő a disznóknak makkot és különféle gyökereket adott rágcsálni, hogy jellegzetes íze legyen a húsuknak. Miután a gondos nevelés dacára életük célja, hogy az asztalon végezzék, a vágást követően húsukat három éven keresztül sózták és pácolták.

A sonka certifikátja

A sonka certifikátja

A királyi sonkának a csomagolása is egyedi, egy spanyol szabó által készített textíliába burkolják, majd egy egyedi fadobozban helyezik el őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik