Élet-Stílus

Davigyenko legyőzte Federert

Nyikolaj Davigyenko meghiúsította a Nadal-Federer álomdöntőt, miután a dohai tenisztorna elődöntőjében két vállra fektette a világelső svájcit.

A világtanganglistán hatodik, 28 éves orosz játékos egy tucat vereséget követően zsinórban másodszor győzte le a világelsőt: a győzelmével záruló londoni ATP-vb-n ehhez három, Dohában viszont csak két szettre, illetve két órára volt szüksége.

Federer máskor félelmetes adogatójátéka ezúttal csődöt mondott, első adogatásinak alig több mint fele volt csak jó (Davigyenko erre vonatkozó mutatója 79 százalék volt), ráadásul összesen tíz bréklabdát „adományozott” ellenfelének, amelyből az orosz teniszező hármat is kihasznált, ellenben Federer csak egyszer tudta őt lebrékelni.

Davigyenko a világelső után a világranglista-másodikkal is összeméri az erejét, merthogy a másik elődöntőben Rafael Nadal könnyedén jutott túl a szerb Viktor Troickin.

A mallorcai játékos kiválóan kezdte az évet: az Abu-Dzabiban rendezett meghívásos viadalon nem talált legyőzőre, s Dohában is a tornagyőzelem küszöbére került. Ugyanakkor Federer idén már kétszer is lenyelte a vereség keserű piruláját.

Doha, férfi torna, elődöntő:
Davigyenko (orosz, 3.)-Federer (svájci, 1.) 6:4, 6:4
Nadal (spanyol, 2.)-Troicki (szerb, 5.) 6:1, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik