Élet-Stílus

Nadal tornagyőzelemmel kezdett

A világranglista-második Rafael Nadal nyerte az Abu-Dzabiban rendezett meghívásos tenisztornát, miután a döntőben győzött Robin Söderling ellen.

Nadal visszavágott Söderlingnek a tavalyi Rolland Garroson és az évzáró ATP-vb-n elszenvedett vereségéért, egyúttal 4-2-re alakította az egymás elleni mérleget.

Jóllehet, a Federer-verő svéd teniszező kezdett jobban a meghívásos torna szombati döntőjében, több alkalma is nyílt arra, hogy zsebre tegye az első szettet, 6:5-ös vezetése után azonban Nadal lendületbe jött, s a rövidítést megnyerve előnybe került.

Nadal a második szett elején elvette ellenlábasa adogatását, Söderlingnek erre ugyan még volt válasza, de a spanyol nem hagyta magát, még egyszer brékelt, és ezzel a győzelmet is megszerezte.

A harmadik helyért vívott találkozón a világelső Roger Federer megszerezte idei első győzelmét, miután egy sima (6:1) és egy szoros (7:5) szettben verte a David Ferrert.

Sarapova legyőzte Venust

Az október óta első mérkőzését vívó Marija Sarapova 6:3, 6:4-re legyőzte szombaton Venus Williamst egy thaiföldi bemutató teniszmérkőzésen. A volt világelső orosz sztár, aki jelenleg 14. a rangsorban, 2007 óta először tudott felülkerekedni Venuson.

Abu-Dzabi, meghívásos torna, döntő:
Nadal (spanyol)-Söderling (svéd) 7:6 (7-2), 7:5

A 3. helyért:
Federer (svájci)-Ferrer (spanyol) 6:1, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik