Élet-Stílus

Éjjel internetezünk a legtöbbet

admin
admin

2009. 12. 31. 09:02

Az internetes csúcsidőszak este 9 órától hajnali 1 óráig tart világszerte, ekkor az adatforgalom 20 százalékkal nő meg az átlagos órákhoz képest, egy kapcsolat átlagosan 18 megabájt adatforgalmat generál óránként, szemben a normál időszakban mért 15 megabájttal.

Az amerikai Cisco kutatása szerint az internetes adatforgalom 25 százalékát, ami 93,3 megabájt naponta és kapcsolatonként, az internetes főidő alatt generálják a felhasználók.
Az átlagos szélessávú kapcsolatok forgalmának több mint harmada video- és közösségi oldal-szolgáltatás, illetve csoportmunka-alkalmazások igénybevételéből származik.

A Cisco kimutatta azt is, hogy napjainkban egy átlagos szélessávú internetkapcsolat 11,4 gigabájt forgalmat bonyolít havonta. Ez naponta körülbelül 3.000 szöveges e-mail, 100 mp3-fájl vagy 360 csak szöveget tartalmazó elektronikus könyv letöltésének felel meg internet kapcsolatonként.

A szolgáltatói hálózatokon 2009 harmadik negyedévében több mint húsz országban lebonyolított adatforgalom alapján az átlagos szélessávú kapcsolatot használók havonta körülbelül 4,3 gigabájtot fordítanak vizuális hálózati alkalmazások igénybevételére. Ez egy internetkapcsolatra vetítve naponta körülbelül 20,5 internetes rövidfilm, illetve 1,1 órányi internetes videoanyag megtekintésének felel meg.

A felmérés kimutatta azt is, hogy a világszerte bonyolított adatforgalom több mint 20 százalékát az előfizetők 1 százaléka generálja, míg az adatforgalom több mint 60 százalékát az előfizetők felső 10 százaléka.

A felmérés megerősítette, hogy az IP-hálózatok és az internet a legnépszerűbb kommunikációs csatornák közé tartoznak világszerte. A fejlett szolgáltatások széles körű használata a tanulmány szerint az internetes piac bővülésének egyik legfontosabb motorja. Mindez azonban annak is függvénye, hogy a szolgáltatók lépést tudnak-e tartani az internet iránti igény folyamatos növekedésével, és képesek-e minden eddiginél közösségibb, személyesebb és interaktívabb IP-hálózatokat biztosítani előfizetőik számára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.