Élet-Stílus

Folytatódhat a Mindentudás Egyeteme

admin
admin

2009. 12. 23. 06:49

Kétéves pihenés után új formában, a Norvég Alap pénzügyi segítségével élesztenék újra a Mindentudás Egyeteme ismeretterjesztő sorozatot. Megszületett a műsort készítő kht. tulajdonosainak vitáját lezáró megállapodás - írta a Népszabadság.

Mostanáig úgy tűnt, hogy személyi és koncepcionális ellentétek miatt a projekt kútba esik. Most végre pont került a folytatás feltételeit rögzítő megállapodásra, de már csak 16 hónap maradt a támogatási szerződés teljesítésére, a 16 műsorblokk elkészítésére.

A Mindentudás Egyeteme Kht. – amely időközben kft.-vé alakult – idén egy új műsorötlettel pályázott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez (NFÜ) a Norvég Alap támogatása érdekében. A sikeres pályázatban egy olyan televíziós sorozat szerepel, amely 16 tematikus blokkból áll, minden blokkhoz egy előadás, egy riport és egy szakértői vita tartozik. A témák a kortárs alkalmazott tudomány legnépszerűbb topikjait járják körül. A pályázaton a kft. 700 millió forintot nyert.

A megállapodás immár megszületett, a műsor időben el fog indulni, az MTA azonban ragaszkodik ahhoz, hogy olyan garanciákat kapjon, amelyek biztosítják az új műsorfolyam szakmai és tudományos színvonalát – mondta Pálinkás József, az Akadémia elnöke. Hozzátéve: ezt a garanciát az jelentheti, ha az MTA képviselője megfelelő súlyú helyet kap a kft. menedzsmentjében.

A Népszabadság úgy tudja, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is igyekszik nyomást gyakorolni a történet szereplőire a mielőbbi megegyezés érdekében, a szervezetnél ugyanis attól tartanak, hogy ha egy-két hónapon belül nem kezdődik el a műsorok gyártása, akkor kifutnak az időből. Ebben az esetben a pénzt vissza kellene fizetni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.