Élet-Stílus

Adathalászok támadják az Erste Bankot

Adathalász támadásra figyelmezteti ügyfeleit az Erste Bank. Ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy emailben senki ne adja meg adatait, ilyet a bank soha nem kér ügyfeleitől.

A bank netbanki felületén megjelenő figyelmeztetés szerint több hullámban zajlik adathalász támadás az Erste Bank Hungary Nyrt. ügyfelei ellen. A csalók az uszolg@erstebank.hu, a nyrt@erstebanks.hu, és az irodaja@erstebank.hu hamisított címekről leveleket küldenek a bank nevében, és arra szólítják fel a címezetteket, hogy adják meg NetBank, TeleBank, illetve bankkártya adataikat.

Az Erste Bank Hungary Nyrt. elektronikus levélben soha nem kéri ügyfeleitől az internetes bankoláshoz használt azonosítóik, jelszavaik, kódjaik vagy bármilyen más banki adataik megadását, illetve megerősítését – hangsúlyozza a pénzintézet.

Arra is felkérik az ügyfeleket, hogy aki már megadta valamely azonosítóját a hamis levelekből megnyitott linkeken, adatai biztonsága érdekében haladéktalanul hívja fel az Erste TeleBankot, ahol megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik