Élet-Stílus

Távozik Mr. Google Magyarország

A keresőcég magyarországi első embere otthagyja a céget. A szakember sokáig az egyetlen hivatalosan is "google-s" volt hazánkban.

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi kirendeltségének vezetője saját Twitter-oldalán tett bejelentést: három év után, jövő januártól távozik a cég éléről. A hivatalon bejelentés helyett a közösségi mikroblog oldalt választó Peresztegy tweetjében nem indokolta a döntést, csupán annyit írt, hogy jövőre új dologba szeretne belekezdeni.Peresztegi hivatalosan 2007 januárja óta volt a Google magyar képviselője, az egyszemélyes stáb a tavalyi évben bővült két új emberrel, majd az idén egy újabb marketiges kollégával már öt tagúra bővült a hazai Google-csapat.

Innen, oda

Több mint érdekes egybeesés, hogy épp ma jelentették be, hogy január elsejével távozik a Sanoma online hirdetési igazgatója – írta egy blogbejegyzésben a Webisztán.hu és Palocsay Géza utódjaként engedték sejtetni Peresztegit.

Palocsay, mint megtudtuk a Vatera és az Árukereső tulajdonosához a dél-afrikai Naspershez igazol.(Amely korábban szintén üzleti kapcsolatban állt a Sanomával.)

Ami viszont Peresztegi további karrierjét illeti, az FN.hu-nak a Sanoma HR osztálya azt közölte, nem állnak tárgyalásban a távozó google-sal.

A hírek szerint Peresztegi utódjáról még nem született döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik